IMG_0123

Gym, Chill-Out Room & Hot Tub Studio-Impington

Impington Lane

Chill Out & Hot Tub Studio

The Project Brief

We were contacted by the clients on this project to completely re design the rear garden with a large two roomed studio, a side canopy housing a hot tub and a large extensive composite decking area that’s built in front of the studio, sweeping round and along to the whole of the rear of the house. One of the studio rooms is built for the purpose of a gym, with rubber flooring and bespoke mirrors. Room number two is built for the purpose of a study/office room. No Planning permission or building Regs were required.

Hot Tub, Planters & Decking

Both rooms open out onto the beautiful composite decked area via a set of aluminium bi folding doors. The side canopy is supported by large oak posts, a design we have previously used on the Russett Studio. Due to us situating the studio 2m away from the boundary, we could build the studio to 3m external height (for a flat roof). This meant the gym area could be fully utilised and equipment could be installed.

Features

Exterior

  • Cedar Cladding
  • Insulated with 90mm PIR board
  • EPDM Roof Membrane
  • Aluminium Dooors and Windows in Anthracite Grey
  • Composite Decking
  • Hot Tub supplied from our supplier

  • Decking Uplighters
  • Canopy Downlighters

Interior

  • Fully Plastered and Decorated
  • Downlighters
  • Rubber Gym Flooring
  • Full size Gym Wall Mirrors